Ochelari, 6 motive pentru care vă mențin ochii în siguranță și sănătoși

Ochelari, 6 motive pentru care vă mențin ochii în siguranță și sănătoși. Descoperă în articolul de blog de ce e recomandată o nouă pereche. Ceea ce au fost adesea folosiți ca ochelari de prescripție medicală pentru corectarea vederii sunt acum o declarație de modă.

O pereche de ochelari e mai mult decât un instrument pentru vedere

Știm puțin că ceea ce purtăm pentru corectarea vederii și pentru modă ne ajută și să ne păstrăm ochii în siguranță. După cum știm cu toții, ochii noștri sunt destul de delicati. Orice vine în contact cu ei îi fac să fie predispuși la deteriorare.

Amenințările la adresa ochilor sunt numeroase. Aflați de ce trebuie să purtați ochelari pentru a vă proteja ochii de poluanții din mediu, de razele solare și de alți factori la fel de periculoși. Iată cum ochelarii vă mențin ochii bine protejați:

1. Cataractă și Glaucom

Mersul pe afară sub razele ultraviolete dăunătoare ale soarelui este o amenințare necunoscută. Suntem expuși cu toții la ea în fiecare zi. Conform celor mai recente cercetări, rezulatele nu sunt din cele mai fericite. Orele prelungite de expunere la razele UV pot deteriora suprafața ochiului și structura sa internă.

Ca urmare a acestei situații se poate ajunge la cataractă și degenerescență maculară.

Oftalmologii recomandă luarea unor măsuri suplimentare de siguranță în timp ce ieșiți, cum ar fi să purtați o pălărie sau ochelari de soare. În loc să cumpărați o pereche suplimentară de ochelari de soare, puteți obține întotdeauna un strat protector pe ochelarii de vedere.

Tot mai multe afaceri de optică medicală consideră acest lucru ca o necesitate globală și un pas esențial în siguranța oamenilor. Astfel, oferă lentile cu acoperire anti raze UV. Chiar și atunci când cumpărați o pereche obișnuită de ochelari cu prescripție medicală sau care sunt la modă.

Nu uitați să căutați întotdeauna acoperire anti-UV pe lentile!

În general, stratul anti-UV este fiabil pentru blocarea a 99,9% din razele UV prin absorbția a 400 nm de raze UVA și UVB. De asemenea, dacă sunteți predispus la probleme oculare sau suferiți de glaucom, este obligatoriu să aveți ochelari anti-UV, deoarece razele înrăutățesc starea glaucomului.

Ochelarii cu protecție UV directă ajută eficient la reducerea riscului de cataractă sau glaucom.

2. Protecția împotriva intemperiilor

Exteriorul este plin de componente dăunătoare care vă pot afecta ochii într-o secundă. Trebuie să luați măsuri suplimentare în timp ce vă petreceți timpul în aer liber și, în special, să vă protejați de nisip, vânt, zăpadă și praf.

2.1 Zăpadă

Doar o mână de oameni sunt conștienți de leziunile oculare extreme ale zăpezii. Aproximativ 80% din razele UV sunt reflectate de zăpezile prezente în jurul nostru care provoacă o stare comună de orbire. Cunoscută și sub numele de fotokeratită, aceasta este o afecțiune dureroasă a ochiului.

Problema este cauzată de supraexpunerea la razele UV care duce la arsuri solare pe stratul exterior transparent al ochilor, numit cornee. Cu acoperirea anti-UV pe ochelari, petrecerea timpului în zăpadă poate fi plăcută și lipsită de griji.

Acești ochelari acoperă și protejează ochii de natura reflectorizantă a zăpezii.

2.2 Particule de praf

Mersul spre casă de la serviciu sau prin parc într-o zonă cu vânt vă poate pune ochii într-o mulțime de probleme, urmate de zvâcniri, iritații oculare, mâncărime și roșeață. Ochii pot fi într-un mare pericol dacă intră în contact cu mici particule de nisip care plutesc în jurul nostru.

Răspunsul dvs. instantaneu ar fi ștergerea ochiului însă o astfel de activitate poate provoca leziuni permanente. Purtarea unei perechi de ochelari vă scutește de o mulțime de probleme. Acționează ca o acoperire completă peste ochi pentru a menține nisipul departe.

3. Cu perechea de ochelari potrivită eliminați tensiunea digitală din ochi

Problemele digitale ale ochilor sunt cauzate de orele prelungite de utilizare a ecranului. Pe măsură ce generația noastră se îndreaptă spre viitor cu cea mai recentă tehnologie, zilele noastre sunt, de asemenea, petrecute privind în ecranele smartphone-urilor, laptopurilor, tabletelor și computerelor.

Faptul mai puțin cunoscut despre aceste ecrane este că pot cauza diverse probleme oculare și disconfort, aspecte pe care alegem să le ignorăm inițial. Cu toate acestea, ulterior vor deveni problema severă a vederii pentru dvs.

Toate ecranele digitale emit cele mai dăunătoare raze, numite lumină albastră și care pătrund în retină și provoacă de la boli vizuale ușoare până la severe. Degradarea poate fi oprită într-un stadiu incipient cu ajutorul stratului protector pus pe ochelari.

Da, ochelarii contra luminii albastre blochează accesul razelor în ochi și diminuează toate problemele oculare. Acum, vă puteți conecta confortabil la dispozitive și puteți continua să le utilizați fără să aveți probleme oculare.

4. Conducere nocturnă sigură și ușoară

Șofatul târziu în noapte este incontestabil periculos pentru mulți șoferi din întreaga lume.

Nu doar când devine prea întuneric pentru a vedea, ci și atunci când există cantități enorme de raze de lumină de la faruri care vă atacă ochii. Strălucirea emisă de faruri, reclame și semafoare face dificilă vizualizarea a ceea ce se află în fața dvs., crescând șansele unor evenimente nefericite.

Cu ochelarii anti-orbire puteți bloca proactiv luminile nedorite din mediul înconjurător și vă puteți concentra asupra drumului, îmbunătățind experiența de conducere.

5. O pereche de ochelari poate preveni răspândirea Covid-19 prin ochi

Potrivit Optimax, răspândirea Covid-19 este ușoară de la unul la altul prin tuse sau strănut și poate fi inhalată prin gură sau nas. Există, de asemenea, posibilitatea ca virusul să intre în sistemul nostru prin ochi și să ne infecteze.

Ochii noștri sunt căptușiți cu un fluid protector gros, cunoscut sub numele de membrana mucoasă.

Membrana este utilizată în primul rând pentru a împiedica pătrunderea murdăriei și a altor particule străine în corpul nostru, prin ochi. Cu toate acestea, odată cu răspândirea Covid-19, există șanse mai mari ca membrana mucoasă să se transforme într-un punct de acces ușor pentru ca virusul să intre în corp.

O pereche de ochelari, pe de altă parte, acționează ca un „scut” în aceste vremuri dificile. La fel ca în cazul măștilor, ochelarii vă acoperă ochii și îi păstrează protejați împotriva acțiunii oricărui act contagios periculos.

6. Reduce durerile de cap și migrenele

Lumina puternică a lămpilor sau luminilor LED poate declanșa migrene și dureri de cap la majoritatea oamenilor. Mulți dintre noi suntem sensibili la un mediu extrem de iluminat. Poate provoca disconfort ocular, cum ar fi oboseala ochilor, dureri de cap, senzație de arsură, roșeață sau mâncărime.

Toate acestea se acumulează până la un nivel sever de durere de cap și crește riscul de migrene.

Purtați ochelari cu sau fără prescripție medicală, dar cel mai important cu strat anti-orbire. O astfel de acțiune poate ajuta la eliminarea, atât a frecvenței, cât și a intensității unor astfel de afecțiuni dureroase.

Vă aflați în căutarea unor servicii SEO pentru afacerea dvs.? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu această agenție de optimizare SEO. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp!