Interfața de utilizator, 22 de instrumente

Interfața de utilizator, 22 de instrumente. Interfața de utilizator reprezintă un element central în web design. Pentru a ușura munca de dezvoltatare web au fost create o serie de instrumente utile pentru o interfață de utilizator eficientă. În articolul de astăzi vom trece în revistă câteva dintre cele mai bune instrumente de proiectare pentru interfața de utilizator.

Cele mai bune instrumente de proiectare pentru interfața de utilizator se potrivesc aproape fiecărui proces de proiectare și sperăm să îndeplinească cerințele dvs. creative. Acum este un moment atât de grozav pentru a explora noi instrumente și a vedea ce este disponibil pentru proiectarea și prezentarea proiectelor dvs.

Introducere inerfața de utilizator

Totuși, cu atât de multe instrumente de proiectare pentru interfața de utilizator, pe care din ele ar trebui să le folosiți? În ultimii ani, combinația dintre Sketch și InVision a fost o alegere populară pentru mulți designeri, dar alte instrumente au oferit funcții și opțiuni competitive.

Nu a existat niciodată o selecție mai bună de instrumente de prototipare și wireframing, așa că ne-am gândit că este momentul potrivit să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre cele mai bune. Un website cu o interfață de utilizator bine proiectată reprezintă un start ”în forță” pentru o campanie de promovare web.

Wireframing

Wireframes sunt create în scopul de a aranja elemente care să îndeplinească cel mai bine un anumit obiectiv. Scopul este de obicei format de către un obiectiv de afaceri și o idee creativă. Wireframe ilustrează aspectul paginii sau aranjarea conținutului website-ului, inclusiv elementele de interfață și sistemele de navigație și modul în care funcționează împreună.

Structura tipografică, stilul tipografic, culoarea sau grafica lipsesc de obicei, deoarece accentul principal constă în funcționalitate, comportament și prioritatea conținutului. Cu alte cuvinte, se concentrează asupra a ceea ce face un ecran, nu a ceea ce arată.

Articole recomandate:

Wireframes pot fi desene sau schițe de creion pe o tablă albă, sau pot să fie produs cu o gamă largă de aplicații software gratuite sau comerciale. Wireframes sunt în general create de analiștii de afaceri, designeri cu experiență pentru interfața de utilizator, dezvoltatori web, designeri vizuali și de către cei cu expertiză în proiectarea interacțiunilor, arhitectura informațională și cercetarea utilizatorilor.

Wireframes se concentrează pe:

  • gama de funcții disponibile;
  • prioritățile relative ale informațiilor și funcțiilor;
  • reguli pentru afișarea anumitor tipuri de informații;
  • efectul diferitelor scenarii pe afișaj;

Mai jos sunt câteva instrumente care ușurează munca de proiectare pentru interfața de utilizator. Acestea pot fi folosite separat, sau în combinație cu alte instrumente în funcție de nevoile proiectului.

MockFlow

MockFlow este o suită de aplicații care sunt foarte utile pentru o serie de sarcini în procesul tipic de proiectare. În primul rând, aplicația WireframePro este un bun instrument de prototipare alternativ pe care îl puteți folosi, mai ales dacă testezi câteva idei noi.

Dacă trebuie doar să creezi cadre electrice, atunci aruncă o privire la MockFlow. Este excelent pentru a lucra la ideile inițiale și vă permite să creați rapid machete de bază, ceea ce este uneori tot ce aveți nevoie, pentru a vă gândi la o formă de prezentare.

Balsamiq

Dacă sunteți în căutarea rapidă a filelor, atunci Balsamiq este o sugestie puternică. Puteți dezvolta rapid structuri și machete pentru proiectele dvs. cu ușurință. Elementele drag-and-drop facilitează munca și puteți conecta butoanele la alte pagini. Acest lucru înseamnă că puteți începe rapid să vă planificați interfețele și apoi să le partajați cu echipa sau clienții.

Axure

Axure a fost întotdeauna unul dintre cele mai bune instrumente de conectare prin cablu pe piață și este excelent pentru proiectele mai complexe care necesită date dinamice. Cu Axure, vă puteți concentra cu adevărat pe realizarea de proiecte care sunt mai tehnice și necesită o atenție suplimentară atunci când vine vorba de structură și date.

Adobe Comp

Adobe Comp este un plus plăcut pentru cei care se găsesc, creează și conceptualizează ”din mers”. Ai o tabletă cu un creion inteligent? Aceasta, va merita descărcată doar în cazul când inspirația  pentru dezvoltarea unui nou concept pentru un layout vă prinde atunci când sunteți departe de spațiul principal de lucru.

Proiectare și prototipare pentru interfața de utilizator

Proiectarea bună pentru interfața de utilizator facilitează finalizarea sarcinii la timp fără a atrage atenția inutilă asupra sa. Proiectarea grafică și tipografia sunt utilizate pentru a susține capacitatea de utilizare a acestuia, influențând modul în care utilizatorul realizează anumite interacțiuni și îmbunătățind atractivitatea estetică a proiectului.

Estetica proiectării poate spori sau distrage capacitatea utilizatorilor de a utiliza funcțiile interfeței.

Procesul de proiectare trebuie să echilibreze funcționalitatea tehnică și elementele vizuale pentru a crea un sistem care nu este doar operațional, ci și utilizabil și adaptabil nevoilor utilizatorilor în permanentă schimbare.

Sketch

Sketch este un instrument foarte popular în cadrul comunității de proiectare care vă permite să creați interfețe și prototipuri hi-fi. Una dintre caracteristicile deosebite este ”Simboluri”, unde puteți proiecta active și elemente de utilizare a utilizatorului pentru reutilizare.

Acest lucru vă ajută să creați sisteme de proiectare și să vă păstrați interfețele constante. De acolo, puteți exporta cu ușurință design-ul într-un prototip cu un click. Dacă sunteți utilizator InVision, asigurați-vă că verificați plugin-ul Craft.

InVision Studio

Visele multor designeri pentru interfața de utilizator (UI) sunt pe cale să devină realitate cu InVision Studio. În versiunea sa timpurie, acest instrument va ajuta să creați interfețe interactive, frumoase, cu o încărcătură mare de funcții. Puteți crea animații și tranziții personalizate dintr-o serie de gesturi și interacțiuni.

În plus, puteți înceta să vă gândiți la crearea de numeroase tablouri pentru mai multe dispozitive, deoarece se poate realiza un design receptiv în cadrul unei singur tablou. Acest lucru economisește mult timp, astfel încât să vă puteți gândi la mai multe idei.

Craft

Dacă utilizați Sketch sau Photoshop pentru designul UI, trebuie să utilizați Craft. Acest plugin face totul, sincronizând perfect fișierele cu prototipurile dvs. Invision și populându-vă modelele cu date reale și fotografii stoc.

Proto.io

Proto.io este un pretendent incredibil pentru crearea de prototipuri reale, de la idei ”brute”, până la proiecte depline. Instrumentul oferă, de asemenea, o mulțime de posibilități pentru proiectele dvs., inclusiv animații detaliate și animații vectoriale personalizate.

Puteți începe prin a dezvolta idei inițiale cu un stil desenat manual, apoi să le lucrați în wireframing și să terminați cu un prototip de înaltă fidelitate. Plugin-urile Sketch și Photoshop ajută într-adevăr, dacă doriți să proiectați folosind alte instrumente, dar Proto.io se descurcă bine cu procesul de design end-to-end.

Alte caracteristici, cum ar fi testarea de către utilizatori, vă vor ajuta, de asemenea, să vă validați proiectele. Aceasta este o soluție unică, cu un număr mare de companii de încredere care o folosesc deja.

Adobe XD

Adobe XD oferă cel mai bun mediu pentru proiecte digitale din colecția Adobe Creative Cloud de instrumente de proiectare. Dacă sunteți un utilizator nou și dornic de Adobe XD, este posibil să nu găsiți interfața foarte asemănătoare cu Adobe în general.

Este un salt mare, dacă ați proiectat în Photoshop o perioadă. Dar se acumulează la celelalte instrumente de top și merită dacă ești un mare fan Adobe.

Marvel

Marvel este un alt instrument pentru un prototip, care este o alegere excelentă atunci când vine vorba de producerea de idei rapide și de rafinare a unei interfețe. La fel ca în multe alte aplicații de acest tip, Marvel oferă un mod curat de construire a paginilor și vă permite să simulați design-ul printr-un prototip.

Există câteva integrări minunate cu Marvel, ceea ce înseamnă că puteți insera desenele dvs. în fluxul de lucru al proiectului.

Figma

Figma vă permite să compuneți și să proiectați rapid interfețe. Platforma Figma se mândrește cu faptul că este un instrument de proiectare colaborativ prin care mai mulți utilizatori pot lucra simultan la un proiect. Acest lucru este foarte eficient atunci când aveți mai mulți factori interesați într-un proiect, care sunt implicați în modelarea rezultatului.

Acesta este tipul de instrument care ar fi ideal dacă aveți un proiect live în care un dezvoltator, redactor și designer, de exemplu, trebuie să lucreze la ceva în același timp.

Framer X

Framer X este un instrument de design nou și interesant, care merită cu siguranță, atenția designerilor cu experiență pentru interfața de utilizator și doresc mai multe de la instrumentele lor. Prototipizarea și crearea de interacțiuni este foarte ușoară.

Dacă sunteți un fan mare React, atunci nu căutați mai departe, deoarece puteți proiecta și coda în sincronizare. Pe lângă faptul că este un instrument excelent, în spatele lui Framer X există o comunitate puternică de designeri care oferă active și kituri UI.

Flinto

Flinto este un instrument de design frumos și simplu, care vă permite să creați interacțiuni unice în cadrul proiectelor dvs. Puteți utiliza o serie de gesturi și puteți crea tranziții ușoare prin proiectarea stărilor, înainte și după. Flinto pur și simplu rezolvă diferențele și apoi se animă pentru tine.

Principle

Proiectarea interacțiunii este ceea în ce Principle excelează, mai ales când vine vorba de aplicații mobile. Tweaking și obținerea interacțiunilor animate corecte este ca o briză cu Principle. Puteți privi activele individuale și modul în care acestea se animă în mod independent.

UXPin

Descrisă drept platforma UX ”end-to-end”, UXPin este în esență un alt instrument de proiectare, dar cu o capacitate puternică de a crea sisteme de proiectare.

UXPin servește echipe mai mari de proiectare care trebuie să lucreze la aceleași stiluri și ghiduri, economisind timp cu dezvoltarea produsului atunci când colaborarea joacă un rol important.

ProtoPie

ProtoPie vă permite să creați interacțiuni destul de complexe și să vă apropiați de modul în care doriți să funcționeze design-ul dvs. Poate cea mai marcantă caracteristică este capacitatea de a controla senzorii dispozitivelor inteligente din prototipul dvs., cum ar fi inclinarea, sunetul, busola și senzorii 3D Touch.

În funcție de proiectul tău, acesta este un instrument excelent pentru a cuprinde funcțiile aplicației native. Este ”floare la ureche”, fără a fi nevoie de cod.

Justinmind

Acest instrument, Justinmind, ajută la prototipare și la integrarea cu alte instrumente precum Sketch și Photoshop. Puteți alege interacțiunile și gesturile dvs. pentru a vă ajuta să vă puneți prototipul la un loc. De asemenea, conține kituri pentru interfața de utilizator, permițându-vă să combinați rapid ecranele.

Origami Studio

Dat fiind faptul, că Origami Studio, este construit și folosit de designerii de la Facebook, este posibil să presupuneți că acesta trebuie să fie un instrument excelent. Și ați avea dreptate. Există o sumă minunată de funcții cu Origami, inclusiv adăugarea de reguli și logică în interacțiunile tale.

De câte ori ați dorit ca un buton să se afișeze sau să se comporte diferit? Există o oportunitate de a crea un prototip adevărat pentru forme cu Origami, dar este foarte tehnic și necesită o anumită învățare. Acest instrument este perfect pentru dezvoltatori și designeri care lucrează împreună.

Fluid

Fluid este un instrument intuitiv pentru a construi prototipuri rapide și a elabora modele. Împachetează niște active frumoase din cutie pentru a vă duce cu prototipuri rapide și, după ce ați făcut upgrade, este ușor să vă asamblați propriile simboluri cu mijloacele de utilizare preferate.

Keynote

Pe lângă faptul că este un instrument excelent pentru a crea prezentări, Keynote – în special tranziția sa Magic Move – este una dintre modalitățile de a-ți anima rapid design-urile și de a-ți comunica ideile.

Alte instrumente pentru interfața de utilizator

Aceste din urmă instrumente sunt utile pentru diferite aspecte ale web design-ului. În funcție de ce urmăriți, acestea pot fi folosite sau nu.

Golden ratio typography calculator

Lipiți decizia mărimilor titlului? Calculatorul GRT folosește știința ”raportului de aur” pentru a genera o scară tipografică care poate fi utilizată în design-urile de interfață.

Zeplin

Zeplin nu este neapărat un instrument de prototipare, dar se încadrează foarte mult în acea etapă de post-proiectare și pre-dezvoltare, alături de prototipare. Vă permite să luați design-ul și prototipurile, să le predați dezvoltatorilor și să vă asigurați că ideile dvs. sunt executate bine.

Puteți încărca fișierele Sketch, Photoshop, XD și Figma în Zeplin și va crea un mediu pentru dezvoltatori și designeri, să predea proiectul fără sarcina obositoare de a crea ghiduri.

Cu toate acestea, merită să vă asigurați că mai întâi aveți nevoie de așa ceva.